Маковий пиріг виймають із форми холодним

2017-07-30 21:22:22

 Діти люблять пироги з маком, але саму випічку не їдять, виколупують начинку, каже 40-річна Людмила Харченко із Сум. Придумала хитрість. Роблю один великий пиріг і насипаю мак прямо в тісто. Для смаку кидаю апельсинові цукати.

Вмикає духовку на +170°С.

Очищує від шкірки півапель­сина. Ріже на частини й збиває блендером м'якоть із 75 мл цукрового сиропу. В окремій мисці змішує 150 г борошна, пів чайної ложки розпушувача, 150 г подрібнених товчених волоських горіхів та 2 ст. л. маку.

Збиває три яйця зі 100 г цукру. Додає апельсинове пюре, перемішує. Насипає борошно.

На дно форми, застеленої пергаментним папером, кладе 50 г апельсинової цедри. Наливає ­тісто. Ставить пектися на 40 хв. Дістає з духовки, але не виймає з форми. Чекає, аби пиріг охолонув. Тоді перевертає форму, щоб цедра була зверху.



Источник: Gazeta.ua
Поделиться: Facebook share Twitter share Google share