Відкритий французький пиріг готують з грибами та помідорами

2016-03-29 13:50:23

Кіш - французький несолодкий відкритий пиріг з начинкою на основі яєць і молока. Він дуже ситний тому прекрасно смакуватиме на обід та вечерю. Ним можна із задоволенням ласувати будинку під час сімейних застіль та прихопити з собою на пікнік.

Це одна з небагатьох французьких страв, яку можна їсти і в холодному вигляді, і в гарячому.

Інгредієнти:

Листкове тісто (можна дріжджове) - 1 лист

Опеньки (або шампіньйони) - 400 г

Цибуля - 1 шт.

Сир - 100-150 г

Молоко - 1/2 склянки

Яйце - 2 шт.

Помідор - 2 шт.

Пучок зелені (цибуля, кріп, петрушка) - опціонально

Спеції, сіль, перець - за смаком

Приготування:

Тісто розкачати та викласти у форму, змащену олією.

Сформувати високі бортики (3 см). Тісто проколоти виделкою кількох місцях

Посипати половиною тертого сиру. Запекти в духовці при 170 ° C протягом 10 хвилин.

Гриби подрібнити та підсмажити з цибулею до готовності.

Викласти їх поверх тіста. Посолити і додати спеції за смаком.

Зелень порізати і посипати зверху грибів.

Наверх покласти дольки помідор.

Яйця збити, додати молоко та решту тертого сиру

Залити киш отриманою сумішшю і випікати в духовці при 180 ° C 30-40 хвилин, до готовності.



Источник: Gazeta.ua
Поделиться: Facebook share Twitter share Google share